Weiss sľubuje v Ríme útočný futbal Slovana

25.08.2011 Celý región

RÍM 25. augusta (WEBNOVINY) - Tréner slovenského futbalového šampióna ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. potvrdil, že je veľkým stratégom, keď svojím suverénnym vystupovaním na stredajšej tlačovej konferencii pred štvrtkovým odvetným zápasom Európskej ligy UEFA 2011/2012 na ihrisku AS Rím zmiatol talianskych novinárov.

Skúsený 46-ročný kouč vyhlásil, že "belasí" budú hrať v zápase na Olympijskom štadióne s úvodným výkopom o 20.45 h ofenzívne. "Určite nebudeme brániť, chceme hrať útočne," avizoval Weiss st., ktorého zverenci v minulotýždňovom prvom stretnutí senzačne zdolali favorizovaných Rimanov gólom Martina Dobrotku 1:0.

Na bratislavských Pasienkoch nenastúpil AS Rím v najsilnejšom zložení. Kouč tímu z "večného mesta" Luis Enrique nechal odpočívať najväčšiu hviezdu mužstva Francesca Tottiho, ale aj argentínskeho obrancu Gabriela Heinzeho či útočníka Marca Borriella. "Myslím si, že Rimania tentokrát nič nepodcenia a nastúpia v plnej sile. Potrebujú sa predsa revanšovať za prehru v Bratislave aj za nevydarenú prípravu, keď prehrali s Valenciu 0:3. Totti a Heinze vo štvrtok určite nastúpia. Ja osobne sa veľmi teším najmä na Tottiho," konštatoval Weiss st., ktorý je aj reprezentačným trénerom Slovenska.

Vladimír Weiss st. má v živej pamäti Olympijský štadión, na ktorom odohral ako člen československej reprezentácie zápas v základnej A-skupine na majstrovstvách sveta 1990 proti domácim Talianom (0:2).

"Jasné, že si pamätám to stretnutie. Je pekné vrátiť sa do takého skvelého futbalového mesta, akým je Rím. Fantastickí fanúšikovia ho robia výnimočným. Viem, že náš zápas nebude vypredaný, aj tak si však myslím, že príde veľmi veľa priaznivcov. Rimania si nechcú nechať ujsť domácu súťažnú premiéru svojho obľúbeného tímu v tejto sezóne," vyhlásil kouč šesťnásobného slovenského majstra. Kormidelník "belasých" má už jasno o tom, koho pošle na trávnik vo štvrtkovom dueli. "O zostave mám jasno, až na jedno miesto, nebude to však post v defenzívnej formácii. Luis Enrique si myslí, že Slovan bude brániť. Ja očakávam od Rimanov rýchly španielsky futbal, ktorý prinesie barcelonskou školou poznačený Luis Enrique, v talianskom štýle. My však rozhodne nechceme len brániť, budeme hrať útočne," dodal Vladimír Weiss st.
 

Vyberte región